Träning på gått och ont!

Hur många har inte lovat sig själva varje nyår att "i år ska jag börja träna!" eller inför varje sommar sagt "i år sk ajag inte va den bleka feta saken på stranden med för liten bikini". Nog fins det många av er där ute. Veckan efter nyår beger ni er först till närmaste sportaffär. Köper nya tränings skor, gym outfit och hela paketet. sen bär det av till närmaste gym och köper ett årskort, gärna på autogiro för det verkar ju så billigt. Det tränas frenetiskt 4 gånger i veckan i två eller tre veckor tills ni inser att "det här va ju jobbigt". Efter detta kommer perioden där man säger "nej, inte ikväll.. men imorgon SKA jag träna" men med handen på hjärtat så vet man att man inte kommer göra det. sen sitter man där med ett autogiro på 300 kr/månad i ett år. Grattis!


Det fins dom som tränar dagligen i ur och skur. Har nästan ett övernattningsrum på gymet och springer till och från detta. Jul afton, nyår, födelsedagar, you name it. Dom kommer var där. Biffarna fins också. Dom gärna ryska som har en t-shirt med avslitna ärmar från 90talet eller brottarlinne. Adidas träningsbyxor, löst knutna gamla skor och svettband. En riktig "Rambo". 200 Kg muskler och inte ett uns med fett. Dom som ser ut att kunna slula sönder ett bowlingklot med vänsterhanden. Att vara så stor och biffig kan inte va det minsta praktiskt. Tänk dagen man ska köpe en skjorta eller en kostym?! Lycka till att hitta en som passa säger jag bara! Ända alternativet blir att måttbeställa en specialsydd skjorta och det har en tendens att "kosta skjortan".. att sitta på em buss eller annan kollektivtrafik med en axelvidd på 1,80 kan även detta va problematiskt. Fast det roligaste är att dom för det mesta skiter i att träna benen. När axlarna liknar ett kull-landskap som fortsätter i det oändliga så är benen närmast liknande med två smala rundstavar av  Frigolit (eller "expanderad cellplast" som det egentligen heter, Frigolit är ett fabrikat). Samvetstränarna är inte att förglömma. Dessa är dom som jag beskrev tidigare. Vist fins det en del som tränar i rehabiliteringssyfte, GO you!! Sist men inte minst har vi alla dom normala hälsotränarna. Dom  som inte slutar gå till gymet efter en månad och tränar mer eller mindre regelbundet för att antingen tappa några kilo eller i alla fall inte gå upp några. Dom som har lyckats med träningen och kommit förbi det där jobbiga stadiet. Dom som faktiskt använder sitt gymkort och kläderna dom köpt.

Alla säger att träning är jätte bra för alla möjliga saker. Man blir gladare, vaknar lättare, mindre stressad och sen kommer man troligen hitta en bot mot cancer när man står där och pressar på löpbandet. Och det är sant. Man mår mycket  bättre och allt känns lite lättare. En godfysik hjälper även att ge självkänslan och självförtroendet en rejäl boost. Om man verkligen vill gå ner i vikt så bär man tänka på vad man äter, när man äter och massa sådant tråkigt vetenskapligt framtaget tjaffs. En mycket lättare metod är att ät vad du vill, när du vill och ta ett extra träningspass istället! Det krävs inte mycket för att må bättre, en hurtig promenad i närområde får endorfinerna att pumpa och du blir glad. Sen om man tycker att det tar för lång tid att ta sig runt så kan man ju göra det snabbare, man kan faktiskt spring. ända skillnaden är att det är lite jobbigare och du bränner lite mer.

Alla som här om veckan fick panik och insåg att sommaren står för dörren: Tuff Shit! Vad ni kanske inte vet är att man nästan inte ser något resultat förrän efter sex månaders kontinuerlig träning. Skulle ni tänk på lite tidigare va?!


Som Daniel Craig i Casino Royal skulle jag säga är ganska lagom tränad. Dock liknar han en hus alf från Harry Potter i ansiktet, men det behöver man inte tänka på.

Ps. Om du tränar och krymper så måste du köpa nya kläder!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0