Jasså det är SÅ det funker...

Ps. Suit up, be Awsome!
PPS. I <3 Lisa

Lisas Ultimate Survival kit!

Jag har påbörjat ett litet projekt. (kanske ska dra upp det här till global skala och göra en förändring i världen?)
Människan har blivit jordens dominerande art pga två anledningar. Vi har intelligensen (även om vi bara använder 10% av våran hjärna så tycks det gå ganska bra. Fatta om vi skulle använda hela vad vi skulle kunna göra då?!), och vi använder verktyg. Utan verktyg hade vi idag varit på ungefär samma status som aporna och personligen skulle jag föredra att inte vara beroende av stora löv för att inte bli blöt när det regnar.

Det är på grund av verktyg och intelligens som jag kan skriva detta till världen och proklamera mina tankar. Det är på grund av verktyg och intelligens som jag kan gå till köket och göra en espresso när en jag känner för det. Det är på grund av verktyg och intelligens som vi kommer leva tills vi blir runt 80 och inte dö vid 30 som våra förfäder..

Verktyg och intelligens IS THE SHIT!

Vist, det är även på grund av dessa två som vi har alla världens problem, men det ä rett annat inlägg..

Problemet är att folk idag har slutat använda verktyg (och även i vissa fall sin intelligens). Hur ska vi kunna lösa alla vardagsproblem om vi inte har de rätta verktygen? Därför har jag påbörjat att förse min älskade sambo med ett "Lisas Ultimate Survival Kit". Det är inga stora saker, bara saker man alltid blir extremt glad att man har till hands när man väl behöver det. 99 % av tiden kommer dom inte att användas, men när den sista 1% inträffar så är man så otroligt glad att man har dom med sig. Det är ungefär som en hemförsäkring. Det kan gå år innan man behöver använda den, men när det väl gäller så älskar man den.

Än så länge betår kittet av två saker.

En Maglite Mini. En liten och smidig lampa som är sjukt bra.


Victorinox Classic Limited Edition "Rainbow"

Här om dan inträffade den där sista procenten jag pratade om. Lisa behövde ett verktyg!
Hon var och skulle handla lite matvaror i en butik och eftersom att hon var på väg hem från jobbet så hade hon bilen med sig. Lisas bli är en vit liten snabb sak från -95 och saknar centrallås. En nackdel med den är att man kan låsa in nyckeln i bilen om man har otur, och närmaste extranyckel finns uppe i Norrtälje. Detta är precis vad som råkade hända denna dag. På väg in i butiken upptäckte lisa att hon inte hade nyckeln med sig och sprang genast tillbaka till bilen för att kolla. Och där va den. Tryggt och fint i bilens tändningslås. Hon blev väldigt frustrerad och arg då hon stod på en tretimmars parkering och skulle inte hinna åka och hämta extranyckeln som finns i Norrtälje. Lösningen blev att ringa "hem hem" och be föräldrarna köra ner med extra nyckeln. Strax efter samtalet kom hon på det! Hon hade ett verktyg med sig! Vist var chansen att det skulle funka liten, men det fanns ändå en chans. Bilens nyckel påminner lite om nagelfilens form så hon prövade att sticka in den i nyckelhålet och började lirka. Plötsligt sa det "klick" och bilen gick upp. vist är bilar från -95s säkerhet inte den bästa, men det är inte poängen här. På grund av att lisa alltid hade med sig denna fällkniv så lyckades hon lösa ett problem hon inte annars kunnat lösa på egen hand.

Vart jag vill komma är att man vet aldrig när man kan behöva något så simpelt som en sax eller en liten liten kniv. Den tar ingen plats i väskan och och uppskattar den så mycket när det väl behövs!

Så, världen. Ut och skaffa verktyg och lös alla vardagsproblem!!Over and Out!

Ps. "Man kan inte backa sig ur en uppförsbacke" - Sally

RSS 2.0