Sex is no accident..


Dataspel och tre sanningar

Satt just och kollade på en hemsida som säljer just dataspel. Varför e det ingen som vet då jag 1. har en mac (and love it) 2. inte spelar någon form av dataspel. Men i alla fall..
Jätte många spel utspelar i en miljö som liknar andra världskriget. Och i nästan alla är man alltid en amerikansk soldat som slåss mot något land USA försökt invadera. Men tänk om man inte vill va amerikan då? tänk om man istället vill vara på tyskarnas sida och försöka försvara det landet man älskar och växt upp i? Ska man inte få det? det borde finnas dataspel som skildrar båda sidorna av myntet.

Man kan säga att vi bara får en av de tre sanningarna (våran, deras och vad som verkligen hände) matade till oss. Hmmm, vad va det det kallades nu igen..?  diktatur. "Ni ska tycka och tänka såhär.." Ogillas skarpt! Man ska få välja själv vad man vill veta. Tänk dig att du kommer till en restaurang och automatiskt blir serverad fisk utan att ens få frågan om du vill ha det eller kött.

Naturligtvis finns det undantag här också. Det finns spel som skildrar den andra sidan av historien. men merparten är ur det amerikanska perspektivet.

På tal om de tre sanningarna. För ett tag sen såg jag ett Family guy avsnitt där två av karaktärerna var i tyskland och åkte på sightseeing. Guiden stod och berättade om Tysklands historia och hoppade över 1939-1945 varpå hunden påpekar detta och guiden får ett raseriutbrott och skriker "Ingenting speciellt hände då! alla va glada och nöjda och hade inga konflikter alls!" och vist är det så. Det finns alltid tre sanningar. Först finns det ena partens bild av vad som hände. informationen han hade och hur han tolkade det. Hans motpart har ofta en helt annan uppfattning vad som hände.. Båda dessa är beroende på vilka personliga värderingar folk har och vad dom väljer att se och uppleva. Det dom vet är ju deras "sanning". Sen finns det, som sagt, vad som hände egentligen.


PS. Hittat soundtraket jag skulle ha i öppningssenen om jag gjorde en film. detta är även sondtraket jag har valt för mitt liv. For what it's worth - Buffalo Springfield

RSS 2.0