Stora Kattdjur

Det ägnad för lite uppmärksamhet åt världens stora kattdjur på jordens (eller i alla fall Sverige) högskolor i Stockholm. Så här kommer ett slag för dom!
Puman. En ganska stor jäkel som käkar små barn i Kanadas skogar! finns även lackad i en svart färg, men då kallas den konstigt nog för panter?
Tigern. Den klassiska "bad guye" i alla djungel filmer. Alla känner ju till Caan från djungelboken? Vad många inte tänker på är att dom faktisk kan finnas längre norrut än på Indiens Mangofält. t.ex den vita tingen är bättre anpassad till snö och sånt än din "apelsinkäkande" (?!) bror.
Lepoard (överst) och geopard. ett misstag man ofta gör. Leoparden är mer som en prickig puma. klättrar runt i träd och hoppar på intet ont anande rådjuressläkningar i djungeln och så. Gepoarden däremot är den snabba sakensom kutar runt på Afrikas savanner i 110 km/h.
Leoparden finns även den i en snöanpassad variant.
Lejon?

Kort sagt så kom jag inte på något bättre...

Over and out

Vetenskapens uppkomst!

Ytterliggare en fortsättning i tankarna värld om "hur kan det här ha börjat?"

Här om dagen så kom jag fram till en teori om hur religionen kunde ha skapats. i korthet: människor kunde int ekomma på en vettig förklaring till saker som hände,  så då kom dom fram till att det måste va någon form av gud! (religion föddes via okunnskap?)

Religionens ständiga fiende har varit vetenskapen. Folk har mördats för att dom inte tror att gud har gjort allt. unde medeltiden va man en kättare som brändes på bål bara man tänkte att

- hmmm.. tänk om det inte är gud som gör att folk helt till synes avlider efter att ha käkat arsenik i tre veckor?

Hur började då detta som så många har blivit så hårt straffade för?

En teori:

i det tidigare kapitlet bildades religionen. Nu är religionen ett känt faktum i stammen/byn och allt som inte gå ratt förklara skylls på gud. Men en dag så blir en individ trött på att allt alltid ska skyllas på den där "gud"! ingen har sett han, pratat med han, fått direkt (eller indirekt) respons och på det hela taget inget bevis på att han finns. Men någonting är det ju som gör att folk dör tillsynes utan anledning!?
- Du där! käka dom här bären och så ska jag bli din bästis i 3 veckor och följa efter dig överallt och titta på allt du gör.. dom är "helt ofarliga"..(*mummlar* så vitt vi vet)

Tada! det första vetenskapliga experimentet..

sen när han insåg att det faktiskt va bären som va långtidsverkande och inte dödade direkt tog han det till byns "religösa center" och försökte få folk att inse att det inte va gud, att det faktiskt va bären trotts allt, så blev han nerslagen med klubbor för att han störde mitt i en bönesektion.


Over and out

Måste bara lägga upp den här..

så jäkla underbar!


I´m back!

Åter igen.. Filip Bloggar!
Dagens Tanke: Religion.
Hur kom det sig egentligen att folk började tro på gud och andra religiösa figurer? En teori: Under stenåldern när människan va ganska ny på joden, levde som nomader och rantade runt och åt vad bär, nötter och en och annan mammut dom kunde hitta ås va det ett otroligt svinn på människor. Innan dom hade kommit på att man ska inte stoppa den där bäret, som inget annat djur äter, i munnen för då kommer man att dö så måste ett antal individer gått åt. Men vad hände då om maten inte dödade en direkt?
-vad i h-vette hände med han? idag har han bara käkat nätter och inte dom där röda bären, så varför dog han nu då? om han inte ätit någonting som vi vet är farligt, inte stoppat huvudet i en sabeltandad tigers mun och inte ramlat ner för ett stup, varför dog han? det måste vara något vi inte kan kontrollera, en högre makt! En "gud".

Okej, så vi har någonting över oss som vi inte kan kontrollera. Det kan utan förvarning bli dödad i ett naffs. Det är nog bäst att vi håller "det" på ett jäkligt gott humör annars kanske jag är näst!? tanken sprider sig i stammen och voilá vi har börjat en religion! Om man är ute och går en solig dag så e allt ganska nice. det är varmt, skönt, alla e glada. Solen värmer mig.

Solen ger liv. Under natten är livet inte lika kul. det e kallt, mörkt och ingen ser någonting. Kan det va solen som är "det?? När solen är här är det bra. När solen inte är här så e det jobbigt och en tiger kan äta upp mig. solen "skyddar" mig. Hmm.. (Soldyrkan!)

Om detta är hur det började så kan det även förklara hur de religiösa krigen börja. Säg att varje liten stamm kom på detta och bildade sig en egen uppfattning om "gud". när dom sen va ute och strosade runt i skogen och sprang på ett annat gäng nomader började en diskution.

-Vi har en gud. solen, den e typ sjukt bra!

-Vad menar du solen? Det e ju månen som styr allt!

- & %%? ##@

Detta är såklart bara en tanke.. men onekligen gansk intressant.

Sen kom ju vetenskapen och förklarade att det va på grund av det gröna bäret han åt förra veckan som han dog, men dte är en annan filosofi.Over and out

RSS 2.0