Det kommer att dröja.

Ett viktigt och akut meddelande som egentligen borde läsas upp av Fredrik Reinfelt i alla tv kanaler och på alla radiokanaler samtidigt. Som i alla (äckliga) amerikanska filmer när någonting har hänt och presidenten ska frambringa ett lugnande tal till folket. Dom brukar han misslyckas med detta. "Det är på väg en gigantisk komet mot jorden och det fins ingenitng vi kan göra, men det gör ingenting för jag sitter 100 m under jorden i en hemlig bunker så jag kommer överleva medans alla andra dör, SUCKERS!! Men det fins ingen anledning till oro. Håll era kära nära så kommer ni söker till himelen. Juste, God bless America." sen ser man en amerikansk flagga som svajar i vinden och en örn.

Det är så att det har uppkommit ett litet problem i mitt fort man kan kalla hem. Min trogna gamla Mac har drunknat, eller i alla fall delar av den. För det första, vems briljanta idé va det att göra en vit dator med "frostat" tangentbod som man ständigt har händerna på? Vem va det? Det måste vara bland det mest idiotiska man kan komma på! det blir smutsigt direkt och skiten fastnar i porerna och går inte bort om man inte använder att special medel. Vilket genast tar oss till punkt 2. Den som har hänt. Och det är inte första gången det har hänt! Jag skulle rengör min älskade vita dator med just detta "datarengörings medel". Köpt hos en auktoriserad återförsäljare. Första gången jag prövade det så hände det att jag följde instruktionerna på flaska. Stängde av datorn. sprutade lite av medlet på en trasa och torkade av datorn. Jäklar vad vit den blev! Sen när jag skulle sätta igång den igen så ville inte vissa av tangenterna fungera. G D F R och 5 hände det ingenting om man tryckte på. Jag startade om datorn för att se och det fixade till sig. Det ända som hände var att efter om starten så fungerade ingen av knapparna. Det va bara att lämna in datorn till första bästa Applebutik och få den lagad. Dom sa att jag skulle få tillbaka datorn inom 2 veckor. Totalt tog detta sex månader. Datorn var tydligen i Frankrike, i Tyskland och över allt under den tiden. Sen denna händelse har jag ytterst försiktigt rengjort datorn.

Idag va det dags igen. Datorn var mer brun än vit och skulle rengöras. Stänger av datorn. Tar medlet på en trasa och torkar av. Jäklar vad vit den blev! Startar upp datorn och ska skriva in lösenordet som har ett G i sig. G-knappen funkar inte! prövar D F R och 5 tangenten också. Funkar inte.  Stänger av datorn och startar om. Ingenting fungerar!

Ska prata med försäkringsbolaget och Apple på Måndag och se vad som händer. Tills problemet är lagat så Får vi se hur ofta det kommer uppdateringar på denna välbesökta sida.

Frukta ej, I´l be back. Hasta la vista baby! *Bakgrunden exploderar och jag går långsamt där ifrån medans det spelas cool musik*

Ps. Apple och Mac äger allt och alla! Det är medlet som är stört

Plastpåsar

Röda, blåa, lila, genomskinliga, orange you name it. plastpåsarna fins i alla möjliga former, färger och storlekar. När plasten uppfans nån gång på 40-talet genom att man lekte runt med rester från oljeindustrin så va det en direkt dundersuccé! allt kunde göras med plast. Strumpor, kläder, bilar, burkar allt knde göras av detta fantastiska material. Idag fins det inte många produkter som inte har plast i sig. Om man kollar i en helt vanlig mataffär så är 97% av alla varorna där inslagna i någon form av plastförpackning. Från lådan Kiwisarna ligger i med sitt gula plastnät runt sig till den återförslutningsbara skinkförpackningen och insidan på alla tetra-paket. Plast fins över allt. Det används som byggmaterial i våra hus och framför allt i våra bilar. Detta Inlägg kommer främst att handla om plastpåsarna, och hur bra och idiotiska dom är.

Vanligtvis när man går och handlar så får man välja mellan en plast eller en papperspåse att packa varorna eller få dom nerlagda i av kassören. Plastpåsarna kommer i olika färger och former som butiken själv beställer efter tycka, smak och ekonomi. och det är här problemen börjar. Vist är det jätte bra att påsarna kommer i olika storlekar beroende på hur mycket och vilken typ av varor man handlar. Skulle kännas lite onödigt om man fick samma storlek på påse om man köpte en penna som en dunjacka. Den troligtvis vanligaste plastpåsen är den man får i mataffären. den rymmer ganska mycket med framför allt går det att återvända i hemmet efter att maten är hemburen. Ett vanligt öde för dessa är att dom blir till soppåsar någon stanns under diskbänken. fyll smed skräp och sedan slängs. Dessa har jag inget problem med, eller jo det har jag! Dom är galet obekväma att bära om man köper ca tre liter mjölk eller liknande. Men men. det är alla de resterande påsarna som verkligen stör mig. Alla dom färgglada och "coola" påsarna. Dom går ju inte att använda till någonting! helt vördelösa! vissa är lagom storlek för att passa en lunchlåda vilket är ganska bra. Vill ju inte ha köttfärssås i väskan om du förstår vad jag menar. Men man har ju bara så många lunchlådor. Resten ligger bara och tar upp värdefull plats som man skulle kunnat använda till att förvara vettigt stora plastpåsar. Ett annat problem med just matkassarna är att om man bär hem typ mjölk eller något annat med ett skarpt hörn så går det alltid hål på dom jäklarna. Och då är dom värdelösa även som soppåsar. Alla dessa oavändbara plastpåsar har en tragisk tendens att hamna i blåshålet på en delfin, i en pelikans luftstrupe eller runt en apas svans och den springer runt, runt, runt och försöker få av den. Blir för yr. tappar balansen och ramlar ner för en stor klippa och dör. Se, värdelösa plastpåsar dödar! En väldigt märklig trend bland unga är att bära runt olika saker som skolböcker, gympakläder mm i just plastpåsar. Då gärna framför allt i Systembolagets plastpåsar. Shit va coolt asså.. verkligen as ballt. Väx upp FFS! Det är inte det minsta coolt att se ut som en lodis som inte har råd med en väska och gå rrunt med alla sina 5 tillhörigheter i en påse från Systembolaget där han spenderade sina sista pengar på en Vodka Explorer.

Problemet är dock ganska enkelt löst. Till alla affärer: börja använd papperspåsar i olika storlekar istället. Detta är betydligt bättre för miljön. Vi slipper pumpa upp miljoner liter olja bara för att göra plasten. Den stackars apan får leva och fjårtisarna får lite vett påtvingar sig. Plus att den absolut bästa saken är att alla affärer skulle kännas mer exklusiva. Vart får man papperskassar om man handlar idag? jo alla märkesbutiker och specialaffärer som är inriktade på vara en sak. Man känner sig genast lite lite mer mallig om man går på stan med en snygg papperspåse än en vanlig plashistoria. En sak jag dock "inte hatar" är dom ordentliga återanvändbara plastväskorna. Dom bärkassarna man tar med sig till affären och återvänder om och om igen. Dom som är robustare och har betydligt vettigare handtag. Go dom!


Whyred har gjort en "inte hatad" bärkasse för ICA som inte alls är speciellt dum faktisk.

Ps. Det är inte okej att handla i en tygkasse eller en "dramaten"

En liten lista

Här följer en liten lista över det absolut bästa sakerna jag har fått eller köpt själv och skulle se mitt liv som lite fattigare utan. kläder och stilar byts ut, det kommer nya telefoner med nya funktioner. Datorn är i ständig utveckling och så vidare. Men det fins några saker som liksom har börjat stanna av i sin utveckling. De saker som man redan kommit på hur man gör och börjat bli jäkligt bra på att göra. Basvaror kan man kalla dom. De saker man använder dagligen men aldrig tänker på hur värdefulla dom egentligen är. Jag har en filosofi att man verkligen ska uppskatta allt man äger, annars e det inte lönt att ha det. Det ska vara en glödje att använda det dagligen.

Solglasögon (Ray-Ban)
Jag ångrar inte det minsta den dagen jag äntligen fick gå och hämta ut mina specialbeställda solglasögon som blev importerade till Sverige bara för min skull från Italien. Att skaffa sig ett par riktiga solglasögon med glas och metall istället för plast är någonting alla borde göra. Vist kanske dom är svindyra, men det är värt det. Du kommer uppskatta dom varje gång du använder dom och känna dig en aning stoltare och coolare. Sen får du helt enkelt se till att inte tappabort dom. Ha dom i fodralet så är dom även skyddade.

Vettiga köksknivar
När jag tog studenten, födelsedagar och jular har en sak ständigt stått på listan. Ett par riktigt vettiga köksknivar. Matlagningen blir så mycket roligare och lättare när man har riktiga verktyg att jobba med. Vist kanske man kan få 10 knivar från ikea till priset av en. Men sen har man en kniv som håller hela livet bara man sköter om den. Så slipa köksknivarna regelbundet så ska du se att det blir en betydligt trevligare upplevelse. Jag använder Porshes 301 knivar

Rakhyveln
Till alla killar där ute, som jag tidigare redan konstaterat så är en riktig rakhyvel a och o. Ta Gilette tramset och släng iväg det så långt du orkar och skaffa en äkta modul. Allt detta står betydligt mer utförligt skrivet i inlägget "skägg. ett onödigt ont" eller liknande. Jag använder Merkur Vision 2000

Klockan
Att ha en klocka på armen är inte bara mannens version av armband, det är även någonting väldigt praktiskt. Man kanske inte tror det i början med man blir mer och mer van och nästan beroende av den tillslut. Istället för att leta upp mobilen i fickan eller väskan varje gång man vill veta vad klockan är så sitter den istället direkt kring handleden. Datumet finns alltid otroligt nära till hands och även möjligheten till tidtagning är var ett knapptryck bort om man har den funktionen. Men se till att klockan är vattentät och att den har stållänk för att få ut mesta möjliga av den. vist är det jätte snyggt med läderarmband, men organiska material har en tendens att bli slitna och börja lukta väldigt konstigt. En klocka med läderarmband skulle passa som en andra klocka, men inte en varje dag klocka. Jag använder idag en Tissot PRC 200 som jag har fått av min älskade sambo.

Fällkniv
Man vet aldrig när man det kan vara bra att ha en kniv nära till hands. Om man sitter på lunchen och har glömt att klocka med sig matkniv. Om man måste dela på ett papper och inte har en sax i närheten. Kapa ett snöra eller utföra en hjärtoperation på öppen gata. Även om man går en mörk kväll i en träng gränd så hjälper den självförtroendet. En vass fällkniv är aldrig fel. Man kommer att hitta jätte många ställen att använda den dagligen som man annars inte tänker på. Dock kanske man inte ska vifta runt med den allt för mycket då detta är olagligt att bära kniv på offentlig plats, men ingen vet ju om den ligger i jackfickan och bara fins där. Åter igen är det viktigt att sköta om sina grejer. Slipa den och smörj den regelbundet så kommer det att vara länge.
använder en Gerber Applegate-Fairbairn mini convert idag.

Se så. iväg och köp saker som gör er gladare nu..

Ps. En mätt ko är en lycklig ko.

Religioner mm

Hinduism, Budism, Kakeism, Kapitalism, Narcissm, Filipoism, Kristendom, Katoliker, Protestanter med flera med frera. Valet man gör när man ska välja något att tro på är nästan lika svårt som att välja vilken värdemeny man vill ha på Mc´donalds en dag när man har tråkigt på stan. Speciellt om det är en snygg kassörska och man inte vill framstå som en total loser och välja det alla andra tar. Samtidigt vill man inte va allt för märkvärdig och ta något som är äckligt. Fast egentligen spelar det ingen roll vad man tar, hon kommer ändå tycka att man är en loser som käkar på donken. Kort sagt så fins det mycket man kan tro på här i världen. Vad jag personligen väljer att tro på hör inte hit, så fråga inte!
Någonitng som är ganska intressant är att ALLA tycker att det just dom tror på är rätt. Såklart. Och bara för att man själv tror det så ska alla andra också tro det. Om dom inte gör det så hädar dom ens gud/gudar och kan lika gärna dö. Detta är även något folk utövar i stor utsträckning. Jag vet inte hur många krig som har förts i "guds" namn. Och båda sidorna har så klart rätt och är villiga att dö för sin sak. Det är ganska fascinerande hur långt människor är villiga att gå för någonting dom aldrig sett, hört eller fått något fysiskt bevis för. För en tanke bara. För någonting någon sägs ha gjort för 2000 år sen. Kanske, typ.. Sen står det ju faktisk i en bok. och då måste det vara sant. För att man kan ju inte skriva skönlitterära böcker bara för att berätta en bra story. Nej nej. Då skulle ju världen bli helt jätte konstig.

En av mina många teorier är att om man absolut måste tro på en gud så är den guden riktigt elak. I alla religioner är det egentligen samma gud som bara har "klätt ut sig" till en annan gud för att kunna skapa kaos på jorden och få mänskligheten förstöra sig själv. Lite som när man va liten och byggde saker enbart för att förstöra kunna dom senare.

Sverige är ett kristet land som vi alla kanske vet. Detta innebär att redan från födseln får vi det inpräntat i oss det fins en gud och han hade en som som han sände till jorden och bla bla bla... Jag tror inte på gud. Men samtidigt när man vill att någoniting ska hända så riktar man ändå blicken skyn och ber att det ska hända. Vi har alla blivit hjärntvättade till en viss grad kan man säga. Istället för att få allt inpräntat i oss från födseln så borde man tills man är ungefär femton-sexton år få leva i ett neutralt tillstånd. lära sig om allmänt vett, lika värden och gott medborgarskap. Sen så får man välja att studera de regionerna man vill och sedan välja en man faktiskt vill tro på. Detta skulle leda till ett mer mångkulturellt samhälle.

Idag var jag i kyrkan för första gången på många många många år. Kritisk som jag är mot det mesta så lyssnade jag noga på vad prästen och psalmerna egentligen handlade om. "Prisa vara gud i höjden" "Gud skall ha all makt i himmelen så som på jorden" "Du som give oss vårt bröd" . I korthet så kan man säga att vi som människor inte har dem mista makten över våra liv. I guds ögon är självmord fel = Vi har inte ens makten att själva ta våra liv om vi så vill! Vi har ingenting att säga till om. Vist, vi kan be till gud att han ska göra det och det. Men han måste inte. Övers i hierarkin har vi en mäktig ledare. Denna bestämmer allt. Försöker folket uppnå en högre status anses detta som revolution och slås ner med våld och privilegier blir fråntagna. Babbels torn: Människorna ville bygga ett torn så högt att dom kunde gå till himmelen. Detta gillade inte gud, så han förstörde tornet och gav människorna olika språk så dom inte kunde förstå varandra och därmed inte göra om samma sak. Låter inte detta lite som en diktatur? "Med gud är ju en god gud!?". I anhängarnas ögon är ledaren alltid god. Hitler va världens bäste och snällaste person tyckte många tyskar under andra världskriget. Mouseline va en utmärk ledare enligt många. Mao lika så. Varje mynt har två sidor.

Jag säger inte att organiserad religion är fel på något sätt. Det är Jätte bra att det ger folk hopp och någonting att tro på. Det jag ogillar är att det påtvingat på en redan från födseln och att vi inte får något val att välja själva vad vi vill tro på. Jag tror att oavsett vad vi säger att vi tror på, så kommer vi ändå alltid vända blicken mot skyn och börja "snälla gud..." när det e något vi verkligen vill. Det sitter så långt inpräntat i våra hjärnor.

Jag vill be om ursäkt om jag trampat någon på tårna, fått er att ta illa upp eller på något sätt förolämpar er eller eran tro. Men varje människa har rätt att yttra sin åsikt.

Människan har en tendens att tro på vad den som skriker högst och mest säger.Ps. Kakesismen söker nya anhängare!

Träning på gått och ont!

Hur många har inte lovat sig själva varje nyår att "i år ska jag börja träna!" eller inför varje sommar sagt "i år sk ajag inte va den bleka feta saken på stranden med för liten bikini". Nog fins det många av er där ute. Veckan efter nyår beger ni er först till närmaste sportaffär. Köper nya tränings skor, gym outfit och hela paketet. sen bär det av till närmaste gym och köper ett årskort, gärna på autogiro för det verkar ju så billigt. Det tränas frenetiskt 4 gånger i veckan i två eller tre veckor tills ni inser att "det här va ju jobbigt". Efter detta kommer perioden där man säger "nej, inte ikväll.. men imorgon SKA jag träna" men med handen på hjärtat så vet man att man inte kommer göra det. sen sitter man där med ett autogiro på 300 kr/månad i ett år. Grattis!


Det fins dom som tränar dagligen i ur och skur. Har nästan ett övernattningsrum på gymet och springer till och från detta. Jul afton, nyår, födelsedagar, you name it. Dom kommer var där. Biffarna fins också. Dom gärna ryska som har en t-shirt med avslitna ärmar från 90talet eller brottarlinne. Adidas träningsbyxor, löst knutna gamla skor och svettband. En riktig "Rambo". 200 Kg muskler och inte ett uns med fett. Dom som ser ut att kunna slula sönder ett bowlingklot med vänsterhanden. Att vara så stor och biffig kan inte va det minsta praktiskt. Tänk dagen man ska köpe en skjorta eller en kostym?! Lycka till att hitta en som passa säger jag bara! Ända alternativet blir att måttbeställa en specialsydd skjorta och det har en tendens att "kosta skjortan".. att sitta på em buss eller annan kollektivtrafik med en axelvidd på 1,80 kan även detta va problematiskt. Fast det roligaste är att dom för det mesta skiter i att träna benen. När axlarna liknar ett kull-landskap som fortsätter i det oändliga så är benen närmast liknande med två smala rundstavar av  Frigolit (eller "expanderad cellplast" som det egentligen heter, Frigolit är ett fabrikat). Samvetstränarna är inte att förglömma. Dessa är dom som jag beskrev tidigare. Vist fins det en del som tränar i rehabiliteringssyfte, GO you!! Sist men inte minst har vi alla dom normala hälsotränarna. Dom  som inte slutar gå till gymet efter en månad och tränar mer eller mindre regelbundet för att antingen tappa några kilo eller i alla fall inte gå upp några. Dom som har lyckats med träningen och kommit förbi det där jobbiga stadiet. Dom som faktiskt använder sitt gymkort och kläderna dom köpt.

Alla säger att träning är jätte bra för alla möjliga saker. Man blir gladare, vaknar lättare, mindre stressad och sen kommer man troligen hitta en bot mot cancer när man står där och pressar på löpbandet. Och det är sant. Man mår mycket  bättre och allt känns lite lättare. En godfysik hjälper även att ge självkänslan och självförtroendet en rejäl boost. Om man verkligen vill gå ner i vikt så bär man tänka på vad man äter, när man äter och massa sådant tråkigt vetenskapligt framtaget tjaffs. En mycket lättare metod är att ät vad du vill, när du vill och ta ett extra träningspass istället! Det krävs inte mycket för att må bättre, en hurtig promenad i närområde får endorfinerna att pumpa och du blir glad. Sen om man tycker att det tar för lång tid att ta sig runt så kan man ju göra det snabbare, man kan faktiskt spring. ända skillnaden är att det är lite jobbigare och du bränner lite mer.

Alla som här om veckan fick panik och insåg att sommaren står för dörren: Tuff Shit! Vad ni kanske inte vet är att man nästan inte ser något resultat förrän efter sex månaders kontinuerlig träning. Skulle ni tänk på lite tidigare va?!


Som Daniel Craig i Casino Royal skulle jag säga är ganska lagom tränad. Dock liknar han en hus alf från Harry Potter i ansiktet, men det behöver man inte tänka på.

Ps. Om du tränar och krymper så måste du köpa nya kläder!

Rakning, bara ett nödvändigt ont?

Så, äntligen blev det då dags. Jag utlovade för några dagar sen ett inlägg om rakning, men det blev om choklad istället. My bad och det kommer troligen hända igen. Men men, efter som att ni har förlåtit mig så tänkte jag va lite snäll tillbaka och ge er det jag vill ha.
När killar kommer upp till en viss ålder så börjar det växa hår på väldigt konstiga ställen. idag tänker jag ta upp det som har letat sig fram till och slagit rot på hakan, kinden och halsen. Med andra ord ansiktshåret. Vist, det kanske fins på vissa tjejer med, men inte alls insatt i det ämnet så det struntar jag i. Denna nya kolonilott för hår börjar oftast vid 15-18 års ålder. För vissa kommer det betydligt tidigare och för andra inte alls. Mängend och grovlekan varierar i dess oändlighet. För vissa räcker det sig att raka sig 2-3 ggr i veckan och för andra så ser dom ut som en dörrmatta på kinden vid redan vid 17-tiden trots att man rakade sig när man gick upp. Den vanligaste bilden folk har av skägg är en stor, gedigen och gärna rödbrun skepparkrans som prydde de gamla hederliga skepparna med pipa från den tiden när båtar fortfarande va båtar och inte datorstyrda flytande kärnkraftverk med frisörer och Mc´donads ombord. Dom som stod ute på bryggan i ur och skur även om en haj hade käkat upp 3/4 av benet. Men så är väldigt sällan fallet idag. Idag pratar man om "3-dagars skäggstubb" och bockskägg och annat trams. Ska man ha skägg så ska man ha det på riktigt, annars får det va! Någonting ganska roligt är alla 20 åringar som precis upptäckt att dom faktiskt har någonting som kan efterliknas med skägg och stolt visar upp sin tredagars skäggstubb när dom går ut. Vad dom inte inser är att det närmast liknar ett kalhygge som har gått vilse på sin väg till en ledig plätt i skogen. När man når ålder 40-50 år så kan man börja snacka skägg, då har man fått in rutin på odlandet och har något att komma med. Men jag säger inte ens då att det är okej.

Så, vad gör man åt detta "problem" som många borde se det som. Jo man rakar sig! Detta kan göras på flera sätt. Rakapparat och En vanlig rakhyvel från Gillette är nog det vanligast. Gillette skickar till och med en gratis rakhyvel till alla som fyller arton år. Blev onekligen väldigt förvånad när den damp ner i min brevlåda. Gilette har kommit på någonting. Dom har kommit på att folk vill raka sig, så varför inte bli särklass störst på marknaden? Bli störst och sen ta ut otroliga överpriser på alla sina produkter!? Det ät ju an as bra idé! Sen håller vi folkmassorna ovetande om att det finns andra alternativ och anställer alla kändisar vi kan hitta för att göra reklam för dom. Som sagt så fins det fler lösningar än rakapparaten och det där tramset Gillette kallar rakhyvel. Btw så är rakapparat inget alternativ, det blir aldrig så nära som med en hyvel. Vist om man har jätte bråttom eller verkligen inte pallar raka sig på riktigt och ser för jävlig ut men ändå måste synas bland folk. Jag pratar om DE rakhyveln (eller safty razors) och Rakkniven. Två metoder som härskade innan Gillette kom och förstörde allt.

Ett vist företag skryter alltid om att dom har en miljon blad och bla bla bla. DE rakhyveln har ETT rakblad, och det är ett sådant berömt "jag-vill-skära-handleden-av-mig-och-dö-rakblad". Rakkniven kan jag inte uttala mig om, verken vågat eller haft tillfälle att pröva en sådan.
Som många vet är det väldigt dyrt med rakblad, ett paket med fyra "Gillet Fusion"-blad kan kosta upp mot 200 Kr och sen har vi själva hyveln som ligger på 200 kr. Det blir 2600 Kr på ett år om man byter blad en gång i veckan, vilket är ganska sällan om man rakar sig dagligen. En DE rakhyvel använder som sagt självmordsrakblad som man köper oftast i 10 pack, och varje 10-pack kostar mellan 40-60 Kr. Priset per blad blir då ca 5 kr vilket är 80% billigare än de "vanliga" rakbladen. Vist är själva hyveln aningen dyrare (kan va mycket dyrare om man nu vill det), men man kan gå en fullgod bra hyvel för 300-400 Kr. Så en Årskostnad på ett sådant paket blir blir runt 1000 Kr. Dvs mer än 60% billigare än Gillette priset.  Ända nackdelen är att efter som att Gillette har ett sånt otroligt övertag så är det ganska svårt att få tag på dessa produkter, men tack gode gud för internett. www.gents.se och www.lash.se är bara två helsvenska sidor som säljer både DE rakhyvlar och passande rakblad. www.badgerandblade.com är en mycket bra hemsida som jämför hyvlar och rakblad om man skulle bli intresserad.

Resultatet och hela upplevelsen blir en helt annan när man använder en "riktig" rakhyvel. Ljudet förändras och man får betydligt mer respekt för verktyget i sin hand. En Mac3 är det nästan omöjligt att skära sig med. Den är idiotsäker. Medan med en DE rakhyvel så håller man ett fullt blottat rakblad direkt mot pulsådern. Det kräver en helt ny teknik och mycket träning men det är värt all (bokstavligt) "Blod Svett och Tårar". rakning blir inte längre ett nödvändigt ont utan en daglig njutning som man ser fram emot att få göra igen.


Personligen använder jag en Merkur Vision 2000 med tillhörande borste


Ps. Mustasch kan se ganska coolt ut på ett gubbigt om man har tweedkavaj och en rejäl "valross" under nosen, men jag kommer aldrig synas i det!

Slips

Slipsen är för många någonting läskigt som man bara använder om man absolut måste. Om man ska på bröllop, träffa någon viktig person eller ska klä upp sig. Det är någonting som får en att känna sig obekväm och stel. Många unga män använder för första gången en slips på riktigt i samband med att dom tar studenten eller dom får sin första kostym. Slips är någonting som tråkiga kontorsgubbar, bankmän och ens farfar har.
En teori som har formats i min hjärna (åter igen den allvetande, övermänskliga och troligen gyllene hjärnan) är att fenomenet slips uppkom som en status symbol någon gång under medeltiden då det va svårt att framställa snygga tyger med vackra mönster och färger. Man ville visa att man va rik och mäktig genom att ha på sig så mycket dyra tyger som möjligt. Samt att det va en praktisk sak så man lätt kunde dölja en såsfläck på sin skjorta genom att bara lägga tyget över den. Ett annat alternativ kommer från samma tid men har en betydligt mer praktisk bakgrund. Om man hade tappat översta knappen i sin skjorta så kunde man använda slipsen som ett sorts "skärp" i halsen. Detta snappades sedan upp av modevärlden och resten är historia.

Jag tycker att fler ungdomar borde använda slips till vardags och inte bara till de otroligt fåtal tillfällena man faktiskt använder kostym. Jag uppmanar folk att ta sig i kragen och se över vad man faktiskt har på sig på dagarna. Det är inte okej att gå till skolan i mjukis byxor och en t-shirt som säkert inte blivit tvättad på veckor. Använd mer skjortor! Vissa klagar på att det känns för trångt i halsen. En mycket enkel lösning på detta problem, knäpp inte skjortan ända upp eller köp en storlek större. De "riktiga" skjortorna säljs i halsmått, sen själva skjortkroppen väljer man sedan med hur slimmad man vill att skjortan ska vara. Så, det problemet löst. Ett annat problem folk oftar tar upp är att skjortor är så dyra. Det behöver dom absolut inte vara. Visst är det en betydligt trevligare känsla om man vet att skjortan man har på sig kostar runt 1500 kr, men det finns faktiskt riktigt snygga på t.ex HM för 299 kr. Vilket är mindre än vad många t-shirts kostar idag. Har man väl fått på sig skjortan och stoppat in den i byxorna (DETTA ÄR ETT MÅSTE) är steget inte långt till slipsen. Bara för att man har slips så behöver det inte va "finklätt". Man kan variera materialet i slipsen till ett grövre och voilá det blev genast betydligt mer "down dressed". Ett personligt trademark jag har börjat med är att jag stoppar in slipsen mellan tredje och fjärde knappen i skjortan så att man bara ser knuten och en liten del av slipsen. Även detta ger ett mer ungdomligt och avslappnat intryck än om man skulle låta den hänga fritt med t.ex en slipsnål som ända fladderhinder. En annan positiv sak är att man slipper få ner slipsen i maten. Om du inte vet hur man knyter en slips så finns det ett antal böcker i detta ämne. Eller om man Googlar problemet så får man upp en hel serie med läsningar i form av olika knutar och modeller. Min personliga favorit är Windsor knuten.

Så till alla (främst killar men även tjejer där ute) va inte rädd för att använda skjorta och slips. Det enda som kan hända är att fler folk tar efter dig och världen blir lite snyggare.
I´m leading by exampel..


Den så omtalade Windsor-knuten på en Cutawaykrage

Ps. Använd alltid skärp i byxorna. Och skärpet ska matcha skorna, bruna skor = brunt skärp

Choklad

Oooohh... det finns så otroligt många ämnen jag vill ta upp här! Så många idér, tankar och filosofier som måste ut i världen, slå rot i någon ynglings hjärna, växa, frodas och troligen förändra hela denna lyckliga personens liv för all framtid. Det kommer troligen även leda till att personen får minst 2 Nobelpris och då donerar ena till mig. Juppi! jag kommer få ett Nobelpris! ibland är livet härligt.
På dagens ämne. Jag vet att det inte blev vad jag utlovade, men som jag ser det kommer ni att förlåta mig.
Jag har länge vetat att choklad är väldig gott och även upptäckt att det är fler än jag som tycker detta. För att möta alla de emotionellt skadade , allmänt gottesugna, fin smakande och desperatas förfrågan så fins det idag på marknaden otal smaker och varianter. Smaker som polka-choklad, karamell och salt är idag inga konstigheter. folk lyfter knappt på ögonbrynen, menom dessa kommit under kanske 60-talt så hade det blivit ramaskri (tror jag)

Inlägget kommer inte handla om den massätningsanpassade chokladen (om det nu ens kan kallas det) som fins till salu i vart och varannat skjul på gatan och troligen även i skogen. Den samma som ligger och viker ut sig själv på stora reklamposters längs våra vägar och i tv. Den samma som produceras i några miljoner ton per år. Nej, det kommer inte att handla om dessa. Om man tittar bort från färglada hyllan, bort från alla blinkande lampor och glitter, så kommer man till stället där folk faktiskt vet vad dom gör. Vilka tror du gör bäst möbler? Dom som slänger ihop allt dom har hemma och pressar ut möbler på löpande band bara för att ständigt ha något nytt att dra till sig kunderna med eller som som gör en marknadsundersökning, ser vad vill folk ha, undersöker noga materialen, hand monterar ihop alla möbler och verkligen lägger ner sin själ i varje stol?

Jag snackar om de finare, etablerade kvalitéts märkerna som fins i välsorterade chokladaffärer. Det finns inte så mycket att säga. Det e bara bättre. Mycket bättre. Vissa kanske tycker det e vansinne att betala 60< kr för 100g choklad. Men säg ingenting om du inte har prövat, verkligen tagit dig tid att smaka, dissekera och analysera smakerna som sakta sprids och tillslut exploderar i din mun. Först då skulle jag lyssna på din åsikt.

Sen kommer vi ämnet "praliner". Dessa små underverk som en ängel (eller en djävul?) har kommit och lagt ut på strategiska platser på jorden. Oftast platser som vet hur man tar betalt. eller? Det verkar vara den allmänna uppfattningen att chokladpraliner är exklusivt och super lyxiga och bara till för folk som har 3 flaskor Louis Roederers Cristal på ständig kylning i kylskåpet. Men ack så fel som har! En 200g chokladkaga från ett "vanligt chokladmärke" kostar runt 20 kr och det get den ett pris på ca 100 kr/Kg. Chokladpraliner säljs oftar för 79 kr/Kg vilket är 20% billigare än en vanlig massproducerad choklad. Sen en annan fördel är att det oftast bara behöver 3- max 4 bitar och sen är man nöjd. Man vill inte har mer choklad för den stunden. En affär jag personligen kan rekommendera är Chokladfabriken. Om du går på stan och ser en av de tre som ligger i Stockholm, GÅ IN OCH KÖP!


Ps. Tänk inte så mycket, gör bara!

Reseplanerare

Dom av er trogna läsare som bor i Stockholmstrakten kommer säkerligen känna igen sig i dagens inlägg. Även Göteborg och västtrafik lider av samma problem med sin så kallade "reseplanerare". Reseplanerare MY ASS!! är allt jag vill säga. Vist, den kanske ger dig ett sätt att ta dig till den platsen du ska till, men du kan ju glömma att det är det snabbaste och smidigaste sättet att ta sig dit på. Dom tycker nämligen att du gå ca 1,4 km när det finns en fullt fungerande, jätte trevlig lite busshållplats bara 100 meter längre fram på vägen från ditt mål.
Detta framtvingar genast en massa samhällskritiska frågor. Vika är det egentligen som ansvarar får våran kollektivtrafik? Kan det verkligen vara så svårt att ta fram ett program som faktiskt ger en sen snabbaste och smidigaste vägen att ta sig från A-B?

Vist kan jag tänka mig hur programmet fungerar, att den tar den hållplats som är närmaste innan målet och så får man gå de sista kanske 200 metrarna. Och det kan jag gå med på att göra. Men programmet borde samtidigt kolla vad som fins före hållplatserna. Programmet borde sätta en punkt mitt i målet, och sedan dra en stor cirkel och ta den hållplats som kommer upp först och berätta hur man tar sig till den! Idag kan människan utan större problem åka till månen. Vi kan prata och ha indirekt ögonkontakt med varandra trots att vi står på varsin sida jordklotet. Vi kan på millimeternivå berätta våran exakta position men hjälp av satelliter som är hur långt bort som helst. Vi kan bygga hus som är en kilometer höga. vi kan färdas ett antal gånger snabbare än ljudet och kollidera neutroner med varandra i ljusets hastighet. men vi kan INTE få en reseplanerare att fungera på ett vettigt sätt. Jag läste en bok förut, Liftarens guide till galaxen av Douglas Adamn. I boken fins det en ras aliens som har lyckats uppfinna spraydeodorantsflaskan före dom uppfann hjulet. Ser en viss likhet här! Läs förresten den serien böcker. Dom är mycket roande...
Nästa inlägg kommer troligen handla om rakning.. (kliffhanger!)

Kaffe

Denna dryck är älskad och krävd av miljontals människor över jorden. Främst i västvärlden har jag fått uppfattningen om. Vad detta beror på kan vara att det va européerna som som utforskade central och Sydamerika som upptäckte denna dryck när dom "hälsade på" hos invånarna som som senare gjorde till slavar men det e en annan historia. tog drycken tillbaka till Europa och gav den till sina kungar och furstar. Men den första kommen kaffe kan inte alls varit god tycker man! jag har själv experimenterat att antal liter med "cava" för att få till rätt beska och what ever. men det e ju skitsvårt! Nyligen börjat med fenomenet "press kaffe" men mer eller mindre framgång. oftast mindre dock. Men det tar sig!

Dock märkt att kaffe är en hel vetenskap i sig! Temperaturen ska tydligen var 98 gradet på vattnet., men vem orkar ha koll på det? man slår ju bara på vattenkokaren och sen e saken klar. Sen kommer vi in på hela kapitlet om rostning och malning  och gud vet vad. Olika grovheter på kaffets malning lyfter fram olika smaker och intensiteter i drycken så många kräver. Det är ungefär som vin, i grunden smakar allt typ likadant för den som inte tänker på det. Om man dock börjar tänka på det väcker det sakta men säkert fram små små nyanser av skillnad som tillslut förändrar hela upplevelsen. Jag har själv en espressomaskin jag jag uppskattar väldigt mycket och använder dagligen. Jag och min sambo, Lisa, har märkt att det blir faktiskt skillnad på kaffe och kaffe. beroende på vilket märke man har, hur fint man maler bönorna, hur hårt man packar kaffet mm. Hon har ett ganska intressant och roligt sätt att bedöma mitt kaffe: antingen smakar det mycket eller lite hårspray. Vi fortsätter att experimentera tills vi hittar något som faller oss båda i smaken.

En intressant sak är hur beroende folk kan bli av kaffe. Eller blir dom verkligen det? Åter igen är det tvn som spelar in här tror jag. Tvn visar att människor är som är beroende av kaffe och MÅSTA ha det på morgonen för att dagen ska fungera. Vad skulle hända om du inte drack kaffe på morgonen? har du ens prövat? Ät en vettig frukost men type juce istället. Det är massa socker i det som får igång en minst lika bra. Koffeinet i kaffen gör dig inte pigg, det ända som händer är att hjärnan får kick och tror att den är pigg. Om du prövar att inte käka någonting på en hel dag och sen dricka en koppkaffe så kommer du garanterat inte få samma "behags"-känslor. det ända som händer är att man blir stressad och helt skakis i hela kroppen. Tro mig...

Kaffe ska inte dricka kaffe för att man "måste ha det". Kaffe ska dricka för att man vill dricka det. Tänk på alla små Kemiingenjörer som dagligen står och försöker komma fram till nya smak nyanser på kaffet för din skull. Och hur tackar du som? Jo genom att slänga ihop en kopp snabbkaffe på morgonen och svepa den i ett ryck för att få den omtalade mentala kicken och troligen senare magsår. Fuck kaffe på morgonen och avnjut den istället till en kaka eller bakelse fram på eftermiddagen när du har tid att verkligen uppskatta alla nyanser av den komplexa strukturen som med hjälp av många års träning och erfarenhet någon liten Colombian lyckats odla fram. En kopp kaffe kan liknas med konst. Vist kan man om man vill köpa en bild av en stor grön groda från IKEA och hänga upp på väggen där hemma. eller så kan man bida sin tid, komma på vad man gillar och köpa det man verkligen vill ha och istället för att varje dag tänka "varför köpte jag den där j**la grodan" tänka "shit va bra det blev nu"


Ps. snabbkaffe är inte kaffe, det e en brun sörja med koffein i.

Tjejers fungerande

Första officiella blogginlägget.
Satt för en stund sen och kollade på en sitcom från det stora och vräkiga lander usa, närmare bestämt "Cosby". för dom som inte sett den, tuff shit! I alla fall, i seriens fins det ett barn barn som är ca 10 år och går då i motsvarande "lill trean". Hon har blivit här i en kille, vi kan kalla han Bob för jag mins inte hans namn. Hon gillar han och han, kille som han är, måste spela matcho framför sina vänner och är som ett svin mot henne och hennes vänner. När dom inte är i skolan brukar killarna hänga i "The mal" (ännu ett väldigt intressant fenomen som jag kommer t aupp i ett senare inlägg). Som hämd planerar tjejerna att åka till "the mal" enbart för att ignorera killarna!
Jag tycker att detta är så underbart! hela konceptet visar så otroligt tydligt på de steriotypiska bilderna vi har av männ och kvinnor. Männen beter sig som svin och inser det inte. Kvinnorna måste ta sig till killarna hemmaplan för att visa att dom är missnöjda, men det garanterar fortfarande inte att killarna märker nått. Killarna kommer troligen bara tycka att tjejerna är konstiga som kom dit bara för att inte göra någonting. Tänker inte ge mig in på hela din diskutionen för jag pallar inte skriva allt det, skulle ju ffs bli en hel c-uppsats! men jag tycker bara att det är ett ganska komiskt scenario.
Måste ju slå ett slag för killarna: Alla killar är inte sådanna!
Jag tror att killar kan vara så efter som att vi sett på (just) tvn att man SKA va så.. för om det är på tv så måste det ju va sant!? Det e ganska läskigt hur stor kontroll tvn har äver våral liv egentligen. Stäng av tvn och ta en promenad istället.
Och till alla tvbolag: Tänk på vad ni sänder, det påverkar tydligen människor
(sen bör det sägar att serien ba gjort under 80-90 talet, men ändå)
The Crosbys
Ps. lär mig fortfarande hurman gör bliggen snygg..

Wooho!!!

Det är officiellt! Filip den store har skaffat sig EN BLOGG!! Steget är taget, nu e det bar en tidsfråga tills världen går under. Dock tycker jag att mina tänkar och funderingar är för stora för att låta förtynas i min (dock övermänskliga) hjärna.
Som sagt har historieböcker skrivits idag. Vet inte hur ofta det komme ratt skrivas på bloggen, troligtvis när jag får en briljant tanke, hittar något jag vill ha på nätet, eller köpt någontign fint. Ska försöka att inte bli en "allmänbloggare" ock skriva saker i stil med "idag har jag bla bla bla.."
Första bidraget borde komma inom kort!

RSS 2.0