Dom ska inte segra!

Som engelsmännen tänkte under andra världskriget:
"Jävla tyska och deras ubåtar som torpederar våra skepp mot framgång! "

Men som historien förteller så fick tyskarna tillslut vad som väntade dom i slutet ändå. Det är väll bara en tidsfråga tills någonting liknande händer i dagens nyligen skapade scenario. Nu ska tyskarna få!

Senaste nytt

Underbara underbara lilla värld. Som ni alla kanske vet så har min dator dött och blivit inlämnad till en dator doktor. Idag kom kostnadsförslaget på vad det skulle kosta att reparera min gamla skönhet.
Det är som i alla amerikansk filmer när folk sitter och väntar i väntrummet och doktorn kommer ut med en ledsen uppsyn och börjar meningen med: Jag är ledsen, vi gjorde allt vi kunde...  sen springer den avlidnes fru fram och storgråtande borrar ner ansiktet i hans bröst.

13 papp vill dom ha för att reparera henne. Det jävla medlet hade kortslutit hela tangentbordet och sedan gett sig på moderkortet som finns där under och fått detta att gå samma öde tillmötes. Bara för att göra allt lite jobbigare och hälla salt i såret så vill gamarna ha 1000 Kr bara för att säga att det ska kosta 12000 att fixa det. Det är billigare att köpa en ny dator, vilket även troligtvis kommer att göras. Men det är en så onödig och jobbig utgift.

Dock ett stort plus till Försäkringsbolag. 98% av tiden så använder man dom inte och tycker bara det är jobbigt att betala pengar till dom. Men det är når dom där sista 2% tar ut sin rätt som man är glad att dom finns.

Ps. Det borde finnas fler Ingenjörer och Änglar i världen.

Stockholmare och kollektivtrafik

En ganska intressant sak jag har konstaterat om just Stockholmare i kollektivtrafiken är deras beteende. I Göteborg när man åker tillexempel buss och sätter sig på ett tvåmans säte så man kan vara lika säker på att det kommer sätta sig en person bredvid dig som att just denna person även heter Glenn och luktar fisk (juste Sandra...). Huvudsaken i beteendet är att som sätter sig bredvid en. Befolkningen vill vara social. Dom vill prata med en och känna gemenskap över att färdas på ett så prima transportmedel tillsammans med dig. Om en göteborgare sitter ensam på en spårvagn och det kommer på en till så man vara så säker som att jorden är oval på att den inte kommer sätta sig långt från det första.
I Stockholm å andra sidan är det rena motsatsen. Idag så gick jag på en halvfull tunnelbanevagn och det fans en del lediga platser man kunde sitta på, men ändå så valde folk att stå upp. Folk väljer att helt medvetet att få en obekvämare resa än att sitta i tio minuter bredvid en total främling. Om tunnelbanan anländer till t-centralen och hälften av befolkningen går av, vilket inte är en ovanlighet, så har platserna en tendens att bli lediga. Platserna i en tunnelbana består ev en serie 4 säten som är vända mot varandra. Säg att det sitter en person mitt emot dig på ett av dessa fyrasäten och fyrasätet på andra sidan gången blir tömt på folk så kommer personen mittemot dig att flytta över till det tomma fyrkanten. Och det är inte bara på tunnelbanan detta sker. Även bussar infattas av detta fenomen.

Vad är detta ett teckan på? att stockholmare är osociala kalla personer utan någon lust till social samvaro med andra människor? Eller att Göteborgare är som översociala apor som ständigt måste prata med allt och alla hela tiden för att "det e ju så trevligt"? Jag tänker inte dra några slutsatser i detta ämne, den uppgiften överl¨te rjag till mina trogna läsare. Men jag vill säga en sak. Ibland är det ganska skönt att slippa sitt bredvid en svettluktande datanörd med byxorna lite för långt upp. Eller en tre barns mamma käkat lite för mycket vitlök och förlorat all respekt i barnen som skriker och bråkars ögon. Det är inte fel att få en stund för sig själv utan att behöva få en lätt överviktig tonårings fake Gucci väska som hon köpt på hötorget i knät. Det är okej att byta plats bort från folk.

Ps. det är sant att alla i Göteborg hete Glenn och luktar fisk.. faktisk

RSS 2.0