För mycket tandkräm!

Här i världen så finns det ett antal saker man tar för givet att det alltid finns hemma i något skåp. Till exempel mjöl och strösocker och toalett papper. Det är saker som på något mystiskt sätt bara finns där till ens förfogande. Om man en dag får för sig att spontan baka en kaka och inser att mjölet faktisk är slut så blir man fört chockad och sen förbannad/irriterad. Men dessa är det lätt att ersätta. När man står i mjöl hyllan i affären så finns det ytters få sorter att välja på. vist finns det en oändlig variation på olika mjöler. special vetemjöl, vetemjöl, rågsikt, grahams mjöl osv.. alla är bra för olika sorters bakverk och fyller ett specifikt syfte. Sen kommer man till toalett pappret. det finns ungefär in milljon olika nyanser, mjukheter, 2 lagers, 3 lagers, med tryck, utan tryck, men lamm på, till och med limeted edition toalett papper! Det är ett helt sjukt konsumentsamhälle vi lever i. Vist uppskattar jag att valmöjlighet, men allt har en gräns. ibland finns det för mycket att välja på. Så mycket att man inte orkar sätta sig in i vad dom olika är utan bara tar första bästa. Detta gäller flera saker. Tvättmedel, diskmedel, tvål, schampos, maskindiskmedel är alla utmärkta exempel. (varför har vi sån otrolig valmöjlighet på saker att göra rent med men bara ett märke på t.ex kryddor till maten?)
Till slut så kommer vi till tandkrämshyllan. Igår insåg vi att tandkrämen va slut och jag fick uppdraget att köpa ny medans Lisa va och jobbade. När jag stod där i butiken strax innan stängning insåg jag viljet självmordsuppdrag detta va. Rader efter rader fyllda med tandkrämer. randiga, gröna, vita, blåa, med små kristaller i, vitare tänder, bättre tandkött, skuddar mot karies, skyddar mot tandsten, med extra flor, skumm varianter, det är oändligt många varianter! Värre än toalettpapper! och köper man fel måste man ju leva med den och känna smaken 2 ggr om dan i typ 2-3 månader. För att inte prata om utbudet av tandborstar. Kombinationsmöjligheterna måste vara ungeför lika med antal slipsar som köps till pappor på farsdag. det tog seriöst tio minuter att välja en tandkräm.

Så en vädjan till alla tandkrämsbolag. Minska utbudet och spara folket en massa tid! vi behöver inte 50 olika sorters tandkräm att välja på.

Ps. Att käka jordgubbar, hallon, vinbär eller egentligen någonting en halvtimme efter man borstat tänderna är en dålig ide. smakar förjävligt


Ps. Att käka jordgubbar, hallon, vinbär eller egentligen någonting en halvtimme efter man borstat tänderna är en dålig ide. smakar förjävligt

Inga raka svar.

Detta irreterar mig något ofantligt. Välden skulle bli så mycket mer effektiv och troligen bättre om folk slutade försöka ringla sig ur direkta frågor och ge luddiga svar. Politiker är experter på detta. Om man ställer en direkt och ganska enkel fråga så är det ofta man får ett väldigt komplicerat svar som med största sannolikhet inte svara på det man frågade. När man Sitter och tittar på almedals veckan som är nu så händer detta väldigt mycket. Även mäklare har denna egenskap. Inte alla, men många! Jag och min sambo Lisa är på jakt efter lägenhet just nu och går på många visningar. Här om dagen va vi på en och jag frågade mäklaren vad hon hade värderat lägenheten till. Då påstår hon att hon inte har gjort någon värdering av den. Inte ens till Säljaren. Självklart har hon en uppfattning om vad lägenheten är värd! En annan mäklare frågade jag va det fans för nackdelar med just den lägenheten. Han undvek den frågan totalt och började prata på om dess fördelar. Vad ger det för bild av personen man ska lita på? Varför ska jag köpa en lägenhet av han när han inte ens har respekten att svara ärligt och rakt på min fråga?
Tänk dig att du är i en affär och frågar expediten vad en sak kostar. Vill du då ha ett svar i stil med "tja, det beror ju helt på vad marknaden är villig att beta. tillgång och efterfrågan du vet.." IDIOT!! Även en ungefärlig uppfattning är bättre än det svaret.

Alla människor där ute. Ge raka och direkta svar! även om det är en kvalificerad gissning så hjälper det att bilda en uppfattning kring saker.

Ps. Folk borde ha mer självinsikt. Om man inte tänker på vad man äter eller tränar och därmed ser ut som sjöko så ska man inte ligga och sola i den minsta bikinin man kan hitta och tro att man e så jäkla snygg! DET E DU INTE! Bespara omvärlden dina bleka valkar och börja träna!

Det papperslösa kontoret

Mina trogna undersåtar.. stunden är kommen. När alla trodde det va över har det hänt. likt en Fenixfågel har den ur askan kommit! En ny tanke och funderingar har formats i den perfekta hjärnan jag råkar besitta. Åter igen kommer någon bli så inspirerad av den, forska vidare och vinna någon form av pris som den sedan skänker till mig. Om du vinner så är det bara att kontakta mig så säger jag vart du kan sätta in pengarna.
Vad hände med "det papperslösa kontoret"? när datorn gjorde intåg på riktigt i våra liv så trodde man att pappers skulle få det jobbigt. Vem behöver papper när man har en dator? Allt e ju så smidigt när det är i digital form... Men kolla runt dig nästa gång du är på en arbetsplats. Det är MASSOR av papper överallt! Om något så har pappersförbrukningen bar ökat med tiden. Allt måste skrivas ut för "det är så jobbigt att läsa på skärmen". Jag extrajobbar på olika lager i Stockholm och där skriver man ut 10 sidor, kollar på dom i 10 min och sen slänger dom. Säg att man gör detta 30 gånger på en arbetsdag. Det är 300 sidor vi snackar om! det är 1500 sidor på en arbetsvecka. och det är bara jag! sen finns det ju 15 pers till som jobbar där. Det är en sån ofantlig många papper som bar används några sekunder totalt och sen slängs och troligen inte återanvänds. På varja möte ska det alltid delas ut en liten rejäl bunt med papper som man aldrig tittar i. På föreläsningar delas det ut papper som åker direkt in i mappen och blir liggande där. All reklam! tar in den från brevlådan och slänger den utan att titta i den.

jag tycker att man borde ta tag i den idén igen! Tekniken finns ju! Idag vill företagen att läsplattor ska ersätta böcker i sommar. släng in en internrett uppkoppling och touchskärm (dock inte för 9000 som iPad kostar) och problemet är löst. Istället för att printa ut allt på papper så kan man ladda ner det direkt istället. Självklart kommer folk vilja sno läsplattorna, men om alla har en varsin, varför ska man då ta dom? I alla filmer från förr som tolkade framtiden så fans inga papper. I alla filmer idag som tolkar framtiden finns det inga papper. E det inte dags att vi kommer dit snart? Man har visat det i lite drygt 50 år och inget mycket har hänt. Tekniken finns mitt framför näsan på oss. Använd den!

Sjukt bra idé, men lite dyr för gemene man

Ps. jag har utvecklat en fascination för pennor och vill därför att papper ska va kvar i världen, bara inte lika mycket av det.

Pps. Barn får ha papper att rita på och ge teckningen till sina föräldrar som MÅSTE ha dom uppe på sitt kontor.

RSS 2.0