Vetenskapens uppkomst!

Ytterliggare en fortsättning i tankarna värld om "hur kan det här ha börjat?"

Här om dagen så kom jag fram till en teori om hur religionen kunde ha skapats. i korthet: människor kunde int ekomma på en vettig förklaring till saker som hände,  så då kom dom fram till att det måste va någon form av gud! (religion föddes via okunnskap?)

Religionens ständiga fiende har varit vetenskapen. Folk har mördats för att dom inte tror att gud har gjort allt. unde medeltiden va man en kättare som brändes på bål bara man tänkte att

- hmmm.. tänk om det inte är gud som gör att folk helt till synes avlider efter att ha käkat arsenik i tre veckor?

Hur började då detta som så många har blivit så hårt straffade för?

En teori:

i det tidigare kapitlet bildades religionen. Nu är religionen ett känt faktum i stammen/byn och allt som inte gå ratt förklara skylls på gud. Men en dag så blir en individ trött på att allt alltid ska skyllas på den där "gud"! ingen har sett han, pratat med han, fått direkt (eller indirekt) respons och på det hela taget inget bevis på att han finns. Men någonting är det ju som gör att folk dör tillsynes utan anledning!?
- Du där! käka dom här bären och så ska jag bli din bästis i 3 veckor och följa efter dig överallt och titta på allt du gör.. dom är "helt ofarliga"..(*mummlar* så vitt vi vet)

Tada! det första vetenskapliga experimentet..

sen när han insåg att det faktiskt va bären som va långtidsverkande och inte dödade direkt tog han det till byns "religösa center" och försökte få folk att inse att det inte va gud, att det faktiskt va bären trotts allt, så blev han nerslagen med klubbor för att han störde mitt i en bönesektion.


Over and out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0