I´m back!

Åter igen.. Filip Bloggar!
Dagens Tanke: Religion.
Hur kom det sig egentligen att folk började tro på gud och andra religiösa figurer? En teori: Under stenåldern när människan va ganska ny på joden, levde som nomader och rantade runt och åt vad bär, nötter och en och annan mammut dom kunde hitta ås va det ett otroligt svinn på människor. Innan dom hade kommit på att man ska inte stoppa den där bäret, som inget annat djur äter, i munnen för då kommer man att dö så måste ett antal individer gått åt. Men vad hände då om maten inte dödade en direkt?
-vad i h-vette hände med han? idag har han bara käkat nätter och inte dom där röda bären, så varför dog han nu då? om han inte ätit någonting som vi vet är farligt, inte stoppat huvudet i en sabeltandad tigers mun och inte ramlat ner för ett stup, varför dog han? det måste vara något vi inte kan kontrollera, en högre makt! En "gud".

Okej, så vi har någonting över oss som vi inte kan kontrollera. Det kan utan förvarning bli dödad i ett naffs. Det är nog bäst att vi håller "det" på ett jäkligt gott humör annars kanske jag är näst!? tanken sprider sig i stammen och voilá vi har börjat en religion! Om man är ute och går en solig dag så e allt ganska nice. det är varmt, skönt, alla e glada. Solen värmer mig.

Solen ger liv. Under natten är livet inte lika kul. det e kallt, mörkt och ingen ser någonting. Kan det va solen som är "det?? När solen är här är det bra. När solen inte är här så e det jobbigt och en tiger kan äta upp mig. solen "skyddar" mig. Hmm.. (Soldyrkan!)

Om detta är hur det började så kan det även förklara hur de religiösa krigen börja. Säg att varje liten stamm kom på detta och bildade sig en egen uppfattning om "gud". när dom sen va ute och strosade runt i skogen och sprang på ett annat gäng nomader började en diskution.

-Vi har en gud. solen, den e typ sjukt bra!

-Vad menar du solen? Det e ju månen som styr allt!

- & %%? ##@

Detta är såklart bara en tanke.. men onekligen gansk intressant.

Sen kom ju vetenskapen och förklarade att det va på grund av det gröna bäret han åt förra veckan som han dog, men dte är en annan filosofi.Over and out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0