För mycket tandkräm!

Här i världen så finns det ett antal saker man tar för givet att det alltid finns hemma i något skåp. Till exempel mjöl och strösocker och toalett papper. Det är saker som på något mystiskt sätt bara finns där till ens förfogande. Om man en dag får för sig att spontan baka en kaka och inser att mjölet faktisk är slut så blir man fört chockad och sen förbannad/irriterad. Men dessa är det lätt att ersätta. När man står i mjöl hyllan i affären så finns det ytters få sorter att välja på. vist finns det en oändlig variation på olika mjöler. special vetemjöl, vetemjöl, rågsikt, grahams mjöl osv.. alla är bra för olika sorters bakverk och fyller ett specifikt syfte. Sen kommer man till toalett pappret. det finns ungefär in milljon olika nyanser, mjukheter, 2 lagers, 3 lagers, med tryck, utan tryck, men lamm på, till och med limeted edition toalett papper! Det är ett helt sjukt konsumentsamhälle vi lever i. Vist uppskattar jag att valmöjlighet, men allt har en gräns. ibland finns det för mycket att välja på. Så mycket att man inte orkar sätta sig in i vad dom olika är utan bara tar första bästa. Detta gäller flera saker. Tvättmedel, diskmedel, tvål, schampos, maskindiskmedel är alla utmärkta exempel. (varför har vi sån otrolig valmöjlighet på saker att göra rent med men bara ett märke på t.ex kryddor till maten?)
Till slut så kommer vi till tandkrämshyllan. Igår insåg vi att tandkrämen va slut och jag fick uppdraget att köpa ny medans Lisa va och jobbade. När jag stod där i butiken strax innan stängning insåg jag viljet självmordsuppdrag detta va. Rader efter rader fyllda med tandkrämer. randiga, gröna, vita, blåa, med små kristaller i, vitare tänder, bättre tandkött, skuddar mot karies, skyddar mot tandsten, med extra flor, skumm varianter, det är oändligt många varianter! Värre än toalettpapper! och köper man fel måste man ju leva med den och känna smaken 2 ggr om dan i typ 2-3 månader. För att inte prata om utbudet av tandborstar. Kombinationsmöjligheterna måste vara ungeför lika med antal slipsar som köps till pappor på farsdag. det tog seriöst tio minuter att välja en tandkräm.

Så en vädjan till alla tandkrämsbolag. Minska utbudet och spara folket en massa tid! vi behöver inte 50 olika sorters tandkräm att välja på.

Ps. Att käka jordgubbar, hallon, vinbär eller egentligen någonting en halvtimme efter man borstat tänderna är en dålig ide. smakar förjävligt


Ps. Att käka jordgubbar, hallon, vinbär eller egentligen någonting en halvtimme efter man borstat tänderna är en dålig ide. smakar förjävligt

Kommentarer
Postat av: Lisa

Snacka om i-landsproblem! :D Fast just det beskriver ju din blogg ganska bra faktiskt ;)

2010-07-10 @ 20:13:46
URL: http://lisafeldthusen.blogg.se/
Postat av: Ullis

haha jadu. jag brukar ha beslutsångest när jag ska köpa något. lätt om det bara fanns en produkt att välja på, fast tråkigare!

2010-08-26 @ 15:56:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0